discover, taste & learn
Van 11 tot 13 oktober 2019 - brussels expo

previous arrow
next arrow
Slider

21e editie van Megavino !

De grootste wijnbeurs van de Benelux

Megavino is DE plaats voor het leggen van interessante contacten, verschillende culturen op te snuiven en vooral, om honderden wijnen te ontdekken én te proeven.

Een internationaal salon dat in oktober zijn 20e verjaardag viert en gericht is op drie pijlers :

Discover – Taste – Learn

Kom tal van nieuwe wijnen ontdekken en contacten leggen met de exposanten. Omdat Megavino gewoonweg het walhalla is voor de wijnliefhebber !

Megavino is een uniek gegeven: nergens anders kan je duizenden wijnen proeven, afkomstig van meer dan 340 exposanten, die zowat alle wijnproducerende regio’s wereldwijd voor hun rekening nemen.

Maar Megavino is zoveel meer dan louter een glas wijn proeven. Het is dé plaats om meer over wijn op te steken. Neem daarom deel aan onze workshops, masterclasses en food pairing demo’s. Ze zullen ongetwijfeld uw wijnkennis bijspijkeren!

 

België was voor het eerst “Host of Honour” in Megavino in 2018. Ontdek binnenkort het land, de regio in de schijnwerpers in 2019

Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, alle grote wijnlanden passeerden al de revue als gastregio op Megavino. Net als flink wat meer exotisch getinte landen. Denk maar aan Californië, Oostenrijk, Libanon, of vorig jaar nog, Bulgarije.

 

Maar België ? Een heuse primeur om die 20e verjaardag extra in de kijker te stellen. En wie denkt dat wijnland België geen rol van betekenis kan spelen, dient dringend zijn wijnkennis bij te schaven.

 

 

 

Belgische wijn zit meer dan ooit in de lift. De productie is de voorbije 10 jaar maar liefst vervijfvoudigd ! Ons land telt ondertussen 130 erkende wijnproducenten. Ook het volume ging er fors op vooruit : in 2017 werd 845.078 liter wijn gemaakt en in het topjaar 2015 werd voor het eerst de kaap van 1 miljoen liter overschreden. En ook het totaal aantal wijngaarden groeit gestaag : in 2017 wordt 12% winst geboekt met een totaal aan 341 ha erkende wijngaarden.

 

Maar het allerbelangrijkste? De spectaculaire kwaliteitsverbetering van Belgische wijn met dank aan de professionalisering van de sector én de toegenomen know how van de wijnbouwers. En die kwaliteit kan u zelf ontdekken op de centrale Belgische stand waar voor het eerst Vlaamse én Waalse wijnbouwers broederlijk verenigd staan.

 

Raadpleeg alvast ons dossier Belgische wijn  en kom alles te weten over Belgische wijnbouw, waarom de Belgische wijnbouwers zo trots zijn om als gastland op Megavino te staan, én de voorlopige exposantenlijst. Een handig werkinstrument om uw bezoek ideaal voor te bereiden.

Volg ons op Facebook…

Onze Partners