discover, taste & learn
Van 19 tot 21 oktober 2018 - brussels expo

previous arrow
next arrow
Slider

20 jaar Megavino !

De grootste wijnbeurs van de Benelux

Megavino is DE plaats voor het leggen van interessante contacten, verschillende culturen op te snuiven en vooral, om honderden wijnen te ontdekken én te proeven.

Een internationaal salon dat in oktober zijn 20e verjaardag viert en gericht is op drie pijlers :

Discover – Taste – Learn

Kom tal van nieuwe wijnen ontdekken en contacten leggen met de exposanten. Omdat Megavino gewoonweg het walhalla is voor de wijnliefhebber !

Megavino is een uniek gegeven: nergens anders kan je duizenden wijnen proeven, afkomstig van meer dan 340 exposanten, die zowat alle wijnproducerende regio’s wereldwijd voor hun rekening nemen.

Maar Megavino is zoveel meer dan louter een glas wijn proeven. Het is dé plaats om meer over wijn op te steken. Neem daarom deel aan onze workshops, masterclasses en food pairing demo’s. Ze zullen ongetwijfeld uw wijnkennis bijspijkeren!

 

België voor het eerst gastland op Megavino!

Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, alle grote wijnlanden passeerden al de revue als gastregio op Megavino. Net als flink wat meer exotisch getinte landen. Denk maar aan Californië, Oostenrijk, Libanon, of vorig jaar nog, Bulgarije.

 

Maar België ? Een heuse primeur om die 20e verjaardag extra in de kijker te stellen. En wie denkt dat wijnland België geen rol van betekenis kan spelen, dient dringend zijn wijnkennis bij te schaven.

 

 

Belgische wijn zit meer dan ooit in de lift. De productie is de voorbije 10 jaar maar liefst vervijfvoudigd ! Ons land telt ondertussen 130 erkende wijnproducenten. Ook het volume ging er fors op vooruit : in 2017 werd 845.078 liter wijn gemaakt en in het topjaar 2015 werd voor het eerst de kaap van 1 miljoen liter overschreden. En ook het totaal aantal wijngaarden groeit gestaag : in 2017 wordt 12% winst geboekt met een totaal aan 341 ha erkende wijngaarden.

 

Maar het allerbelangrijkste? De spectaculaire kwaliteitsverbetering van Belgische wijn met dank aan de professionalisering van de sector én de toegenomen know how van de wijnbouwers. En die kwaliteit kan u zelf ontdekken op de centrale Belgische stand waar voor het eerst Vlaamse én Waalse wijnbouwers broederlijk verenigd staan.

 

Raadpleeg alvast ons dossier Belgische wijn  en kom alles te weten over Belgische wijnbouw, waarom de Belgische wijnbouwers zo trots zijn om als gastland op Megavino te staan, én de voorlopige exposantenlijst. Een handig werkinstrument om uw bezoek ideaal voor te bereiden.

 

Be Mega Responsible!

 

De organisatoren van de salons Megavino, Megabeer en Megaspirits, in samenwerking met Vinum Et Spiritus (de Belgische Federatie van Wijn en Gedistilleerd), het fonds Emilie Leus (die jonge verkeersslachtoffers ten gevolge van overmatig alcoholgebruik bijstaat) en de Brusselse taximaatschappij Taxis Verts, beslist hebben om tijdens de editie Mega 2018 acties op het getouw te zetten om bestuurders te responsabiliseren m.b.t. alcohol en rijden.

Tijdens het salon Mega zal u onze groep acteurs ontmoeten die met sketches interactie zoeken met de bezoekers en hun op die manier doen nadenken over rijden en alcoholgebruik. Daarenboven delen zij ook gratis alcoholtesters uit. Op die manier kan elke bezoeker zelf vaststellen of hij/zij nog in staat is om met de wagen te rijden. Toch een glas té veel op ? Geen nood !

Onze partner Taxis Verts stelt via zijn app Splyt, iedere « verantwoordelijke » bezoeker een korting voor van 10€ voor zijn eerste reservatie via de app met de promo-code MEGATAXI. Taxis Verts zorgt er voor dat er tijdens de ganse duur van het salon voldoende taxis beschikbaar zijn.

Afspraak vooraan Paleis 7, neem dus geen enkel risico ! Wees verantwoordelijk !

Volg ons op Facebook…

Onze Partners