discover, taste & learn
Van 11 tot 13 oktober 2019 - brussels expo

Animaties

The Mastercooks of Belgium

De wedstrijd DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN© vindt om de 2 jaar georganiseerd. De winnaar zal het jaar na zijn overwinning België vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd Global Chefs Challenge van Worldchefs.

Het internationale luik gebeurt in samenwerking met het National Culinary Team – Belgium. DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN© is initiatief van Frank Fol en Pierre Wynants, The MASTERCOOKS of BELGIUM©

Zondag 21 oktober: Halve & Finale tijdens het salon MEGAVINO, Expo,Brussel

Tijdens de halve finale wordt het gerecht bereid waarop de 4 kandidaten werden geselecteerd door de lees-jury. In het gerecht moet er verplicht paddestoel verwerkt worden. Het thema is Belgisch, d.w.z. dat de kandidaat Belgische ingrediënten maximaal en optimaal benutten.

Het gerecht moet gecombineerd worden met een geselecteerd Belgisch bier van Brouwerij Moortgat. Naast deze creatie dient de kandidaat ook een klein koffiegarnituur op basis van Belgische Callebaut chocolade te bereiden in associatie met een Nespresso koffie. De kandidaten zijn zelf verantwoordelijk voor het servies en glazen om de gerechten met aangepast bier te dresseren.

Onze Partners