Buy your wine !
Van 23 tot 25 oktober 2020 - brussels expo

Gastland: België

Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, alle grote wijnlanden passeerden al de revue als gastregio op Megavino. Net als flink wat meer exotisch getinte landen. Denk maar aan Californië, Oostenrijk, Libanon, of vorig jaar nog, Bulgarije.

 

Maar België ? Een heuse primeur om die 20e verjaardag extra in de kijker te stellen. En wie denkt dat wijnland België geen rol van betekenis kan spelen, dient dringend zijn wijnkennis bij te schaven.

 

Belgische wijn zit meer dan ooit in de lift. De productie is de voorbije 10 jaar maar liefst vervijfvoudigd ! Ons land telt ondertussen 130 erkende wijnproducenten. Ook het volume ging er fors op vooruit : in 2017 werd 845.078 liter wijn gemaakt en in het topjaar 2015 werd voor het eerst de kaap van 1 miljoen liter overschreden. En ook het totaal aantal wijngaarden groeit gestaag : in 2017 wordt 12% winst geboekt met een totaal aan 341 ha erkende wijngaarden.

 

Maar het allerbelangrijkste? De spectaculaire kwaliteitsverbetering van Belgische wijn met dank aan de professionalisering van de sector én de toegenomen know how van de wijnbouwers. En die kwaliteit kan u zelf ontdekken op de centrale Belgische stand waar voor het eerst Vlaamse én Waalse wijnbouwers broederlijk verenigd staan.

 

Ontdek onze 16 Belgische wijnbouwers op de stand “België” tijdens Megavino. Wees tevens aanwezig tijdens de 2 prijsuitreikingen op ons Belgisch paviljoen :

 

Uitreiking van de trofee Belgische Wijnpersoonlijkheid van het Jaar.

Zaterdag 20 Okt. ‘18 : 17 – 17.30u

 

Proclamatie Belgische Wijnambassadeur 2018

Zondag 21 Okt. ‘18 : 16 – 17u

Onze Partners